Spider-Man: Miles Morales
© Spider-Man: Miles Morales
Games

10 tips die je het leven als Miles ‘Spider-Man’ Morales makkelijker maken!

Hoe overleef je als Miles Morales zonder het toeziend oog van je mentor en OG Spidey Peter Parker? Deze tips maken New York net iets veiliger voor je!
Geschreven door Raf Picavet
5 minuten lezenGepubliceerd op
In Spider-Man: Miles Morales moet je het zonder je mentor Peter Parker stellen. Die is even out of office en zijn timing had niet slechter gekund. Gelukkig hebben wij hieronder wat tips verzameld waarmee je ‘battleground New York’ kan overleven!

1. Kies het juiste moeilijkheidsniveau

In deze game kan je kiezen tussen vier moeilijkheidsniveaus. Voor een optimale ervaring kies je het best voor ‘Amazing’, maar je hebt daarbij geen tijd om er op je spreekwoordelijke pantoffels doorheen te sloffen. Gelukkig zijn er - naast een nóg taaiere setting - ook twee mildere. Speel dus op ‘Amazing’, maar zet je trots even opzij en schroef de moeilijkheidsgraad in de settings tijdelijk terug naar ‘Friendly’ als je een bepaalde uitdaging of boss te frustrerend vindt.

2. Haal het meeste uit je mobiliteit

Als Spider-Man ben je extreem mobiel en daar haal je best het maximum uit. Er is niets verkeerds met een langgerekte combo van rake klappen en trappen, maar vijanden zullen je wel altijd proberen te omsingelen. Of die boss kan op elk moment zijn ultrakrachtige uithaal activeren. Duik(rol) dus op tijd weg naar een veiliger plekje of beter nog: slinger jezelf naar een hogere positie.
Miles Morales in Spider-Man: Miles Morales
Spider-Man: Miles Morales

3. De O is je beste vriend

Die kleine bliksemicoontjes rond je hoofd zijn een indicatie dat je Spider-Sense gekieteld wordt. Met andere woorden: je staat op het punt een klap of kogel te incasseren. Dat geeft je ongeveer 0,5 seconden om de O-knop in te drukken voor een ontwijkende move. Kan je die move precies timen? Dan onloop je niet enkel schade, maar zal je sommige vijanden ook tijdelijk verstommen én de meter waar jij je speciale (venom-)moves uit put kunnen aanvullen

4. Stealthy Spidey

Niets houdt je tegen om - met een combinatie van bruut geweld en die extreme mobiliteit (zie hierboven) - een zone schoon te vegen die krioelt van de vijanden. Een slimmere tactiek én een heel bevredigend onderdeel van de gameplay is om, voor je begint te knokken, eerst zoveel mogelijk bad guys ongezien uit te schakelen. Zoek een plekje boven hun hoofd en trek ze dan in een soepele beweging omhoog. Zodra je ze veilig vastgeplakt hebt, kan je op zoek naar een volgend slachtoffer. Het loont de moeite om daarvoor zo snel mogelijk de vaardigheid te unlocken die je laat zien of hun ‘verdwijning’ door anderen opgemerkt zal worden!
Spider-Man in actie in Spider-Man: Miles Morales
Spider-Man: Miles Morales

5. Ken je tegenstander

Meestal neem je het op tegen vijanden van verschillend kalibers en met verschillende vaardigheden. De volgorde waarin je die uitschakelt, kan zo’n gevecht er heel wat korter op maken. Zware jongens hebben meestal prioriteit, maar eerst de vijandelijke schutters ‘afwerken', heeft ook zo z'n voordelen. Na een reeks rake klappen kan je een afmaak-move uitvoeren. Verspil die niet aan vijanden die je met een eenvoudige links-rechtse K.O. mept, maar spaar die op om instant komaf te maken met de taaiere tegenstanders.

6. De vloer is lava

Een trucje waar volgens ons in de tutorials iets te snel over gegaan wordt (als je die training-tutorials al hebt afgewerkt), is dat je door met L2 op een muur of plafond te richten en dan R2 te tappen daarheen springt en daar ook kan blijven plakken. Perfect om uit het zicht te blijven of je tot boven toekomstige stealth slachtoffers te manoeuvreren!

7. Gravity Well

Dit is een van de ‘gadgets’ die je pas na een paar uur in je arsenaal kan opnemen en het vraagt ook wat inspanning om ze te upgraden. Maar doe dat toch maar. Dit ding trekt alle vijanden in de buurt naar zich toe en de geüpgrade versie ontwapent ze ook meteen. Ideaal voor wanneer je overspoeld dreigt te worden… of jezelf - met je vinger stiekem op de trekker van dit gadet - met opzet laat overspoelen.

8. Ga geen challenge uit de weg

Peter Parker mag dan wel tijdelijk out of office zijn, hij liet wat huiswerk voor je achter in de vorm van challenges. Die maken je wegwijs in elk van je vaardigheden: combat, stealth en webslingeren. Het zijn een soort veredelde, optionele tutorials dus. Werk ze allemaal af. Je hoeft niet eens een bepaalde score te halen om de bonussen die ze opleveren op zak te steken. En dat zijn niet van de minste... Instant takedown, iemand?
Spider-Man in actie in Spider-Man: Miles Morales
Spider-Man: Miles Morales

9. Venom regeert

In elke gevechtssituatie waar stealth geen optie is, kan venom - Miles Morales unieke superkracht - het verschil maken. Je maait ermee door horden vijanden en het is dé move om een grote hap uit het pantser of de gezondheid van een boss te nemen. Investeer dus liever in venom-moves dan in technieken om vijanden te ontwapenen of rond te slingeren. Gebruik venom-aanvallen, net zoals die afmaak-move, vooral waar en wanneer die je het meeste voordeel oplevert.

10. Zo pak je Ability Tokens

Elke variant van je Spider-Man outfit komt met een unieke bonus. Die outfits betaal je grotendeels met ability tokens. De meest pijnloze manier om die te verzamelen, is om alle Time Capsules op te zoeken, er even gewoon voor te gaan staan en... Ka-tching!