Stake
© Stake
Music

Waarom Steak Number Eight hun naam veranderde in Stake?

Bekijk nu ‘From Fresh Cut To Dry Aged', de docu die we draaiden over de coming of age van de Kortrijkse band.
Geschreven door Red Bull Belgium
2 minuten lezenGepubliceerd op
“If you don’t like Stake, we don’t like you!” zegt Mastodon-drummer Brann Dailor in ‘From Fresh Cut To Dry Aged’, de docu die we draaiden over het volwassen worden én de naamsverandering van Steak Number Eight. Want er valt heel wat te vertellen natuurlijk. Van als jonge snotapen samen in de klas zitten tot HUMO’s Rock Rally winnen. Van in café Prins Albert in Lauwe hun eerste show spelen tot touren met Mastodon. Of vlotjes Graspop Metal Meeting platspelen. Maar het gaat nog dieper. Waarom ze eerst voor de naam Steak Number Eight kozen, en daar onlangs in een uitverkochte Vooruit een punt achter zetten.

Bekijk hieronder de documentaire:

Music · 23 min
From Fresh Cut To Dry Aged
‘From Fresh Cut To Dry Aged’ vertelt het verhaal van Brent Vanneste, Jesse Surmont, Cis Deman en Joris Casier aan de hand van interviews en ongeziene archiefbeelden. Van die eerste show in café Prins Albert tot beelden van hun HUMO’s Rock Rally in 2008. Maar ook interviews met Kim Wright, Stefanie Mannaerts van Brutus én Brann Dailor en Brent Hinds van Mastodon, na hun show in AB onlangs. De docu duurt net iets meer dan 20 minuten.
De docu ging op dinsdag 23 april 2019 in première in het Lakenmetershuis in Gent. Stake was natuurlijk ook zelf aanwezig én speelde enkele nieuwe nummers.

Meer docu?

Brent vertelt in Red Bull Music Presents Hooked On Belgian Metal over de impact die metal had én heeft op zijn leven. Met nog tal van andere bands die aan bod komen. Van Amenra tot Aborted. Van Channel Zero tot Ostrogoth. Al gezien?