Cedric Dumont
© Cedric Dumont
Wingsuit Flying
Cedric Dumont vanuit de lucht: "altijd een beetje vakantie aan zee!"
Hoe beleven onze atleten hun staycation? Een interview met Cedric Dumont!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Geen expedities of inspirational speeches over de hele wereld deze zomer. Wél zichzelf heruitvinden, sporten en genieten in eigen land. Cedric Dumont vertelt ons hoe zijn staycation eruitziet!
Helicopter · 1 min
Cedric Dumont vliegt over de Belgische kust

Hoe heb jij de lockdown ervaren, Cedric?

"In het begin was het voor iedereen wat zoeken, want niemand geeft graag z'n vrijheid op. Maar ik heb er vooral ook het positieve van ingezien. Dit was eigenlijk het ideale moment om uit mijn dagelijkse routine te stappen, mezelf wat in vraag te stellen en mijn prioriteiten en motivaties te herbekijken."
Uncertainty makes me feel alive, certainty makes me fall asleep!
Cedric Dumont
"Het klinkt misschien raar, maar ik heb eigenlijk nog nooit zoveel gewerkt als nu (lacht). Ik heb de tijd genomen om mezelf heruit te vinden en heb veel gewerkt op nieuwe projecten, nieuwe content en mijn digitaal ecosysteem. Ik kon focussen op zaken waar ik anders nooit tijd voor had of nam. Zo heb ik m'n boek vertaald naar het Engels en ben ik ook begonnen met een tweede. Eigenlijk zat ik dus praktisch constant in werkmodus, want als je thuiswerkt is het heel moeilijk om de scheiding tussen werk en privé te behouden. Dat zal trouwens voor de meeste mensen zo geweest zijn, denk ik. Maar in mijn geval heeft het dus zeker ook z'n voordelen gehad!"

Hoe bleef je fit tijdens de lockdown?

Hoewel ik m'n sport niet kon uitoefenen zoals gewoonlijk, ben ik toch elke dag blijven bewegen. Dat was dan vooral functional en mobility training, maar ik ging ook vaak lopen als cardiotraining. Ik heb eigenlijk altijd al veel routine en discipline gehad in mijn training en werk, dus voor mij was het niet echt moeilijk om te blijven volhouden. Ik heb een behoorlijk strak trainingsschema waar ik me al heel lang aan houd. En net omdat ik meer in werkmodus zat dan normaal was voldoende beweging écht belangrijk voor mij."

Geen vakantie naar het buitenland dit jaar, wel een staycation in eigen land voor jou. Waar breng je die door?

"Ik blijf dit jaar gewoon thuis, niet ver van de kust. Ik woon tussen de velden en dichtbij het strand. Prachtige natuur, lekker eten en véél mogelijkheden voor watersport zoals surfen, kitesurfen, zeilen, windsurfen... Wat moet een mens nog meer hebben? Je hebt altijd een beetje een vakantiegevoel aan zee. Bovendien was het ook de perfecte locatie voor een project als This Is Belgium. Vliegen boven onze kust is altijd indrukwekkend, maar in deze setting was het helemaal top!"

Wat zijn zoal je favoriete spots aan de kust?

"De Oesterput in Blankenberge of Siphon in Damme. Ok, niet echt aan de kust, maar er heel dichtbij. Of Mas Brasa in Knokke, Carcasse in Sint-Idesbald en Air Republic. Die laatste is niet in België, maar nét over de grens met Nederland, in Cadzand. Stuk voor stuk aanraders!"

Nog een laatste levenswijsheid die je ons graag meegeeft?

Gebruik onzekere tijden om jezelf te herontdekken en te focussen op wat echt telt! "Uncertainty makes me feel alive, certainty makes me fall asleep."