Call Of Duty Warzone
© Activision
Games

TIPS: Zo overleef je Call of Duty’s Warzone!

De battle royale van het moment proberen? Met deze tips raak je weer wat verder.
Geschreven door Raf Picavet
Gepubliceerd op
Zes miljoen spelers op dag 1. Vijftien miljoen op dag 3. Warzone, de gratis battle royale voor de laatste Call of Duty gaat hard. Het virtuele leven in die meedogenloos krimpende arena, is net zo hard. Met deze tips kom je echter al een heel eind.
Team up!
Er is geen aparte modus voor solo-spelers. Kies er dus altijd voor om als driekoppig team te droppen. Wie denkt dat hij het solo kan, heeft deze tips niet nodig… of denkt beter opnieuw. Terug op de been geholpen of terug in de game gekocht kunnen worden maakt alle verschil tussen random korte en intense langere matchen. Oh ja, het heeft geen zin om voor een team te kiezen en dan gewoon je eigen route volgt. Gun je teamleden dan liever de kans op een minder asociale speler. Dat begint al bij het droppen in dezelfde zone.
Solo?
Ook solo kan je aan de slag natuurlijk. of toch sinds de laatste update. Enkel jij en je pistool, tegen 149 anderen. Last man standing!
Kijk al in het vliegtuig waar je dropt. Wil je direct actie? Of toch liever eerst wat verkennen. Hou sowieso steeds je Tac map en kompas in de gaten. En in de Buy Stations kan je ook nog steeds terecht voor handige tools. Slim zijn dus, en zoals steeds: oefening baart kunst!
Communiceer
Ideaal is om te spelen met twee anderen en te communiceren via voice-chat. Zelfs als je partners amper het Engels machtig zijn gebruik je stemcommunicatie in combinatie met het uitstekende ping-mechanisme dat je de locatie van vijanden en interessante loot of plekken op de map laat markeren. Niemand heeft iets aan “daar, in dat huis” of “links”. Kijk naar het kompas bovenaan en geef een windrichting of meer precieze graden.
Call Of Duty Warzone
Call Of Duty Warzone
Reserveer vier uur oefentijd
Warzone scoort net zoveel verschillen als gelijkenissen met de battle royale games die je misschien gewend bent. Dat maakt dit samen met teamwork en communicatie de derde gouden regel voor Warzone: geef jezelf de tijd om de gunplay en je mobiliteit in de vingers te krijgen. En map-oriëntatie te ontwikkelen. En vooral om de unieke mechanismen te leren kennen. Probeer, experimenteer, faal en probeer opnieuw. Drop met opzet in de taaiere, dichtbevolkte zones zonder de ambitie om te winnen. Doe dat tot je klaar bent voor die eerste “en nu serieus”. Absoluut goud: een geduldige teamgenoot die je praktijkles geeft.
Waar droppen?
Wat loot betreft zijn er geen echte dropzones die eruit springen. Oké, er zijn een twintigtal netjes gespreide pekken waar de concentratie iets groter is, maar de keuze waar je dropt zal sterk bepaald worden door hoe comfortabel je team zich bij een bepaalde plek voelt om zich door die eerste vijf minuten te knokken. Of die eerste vijf minuten op een zo confrontatie-loze manier te overleven, discreet cash verzamelend. Net zo belangrijk als waar je dropt is hoe snel en precies je dropt, met liefst een idee van hoeveel andere spelers in de buurt dropten.
Winkelverwarring?
Eerst en vooral, je kan materiaal én cash onderling uitwisselen. Misschien hebben jij en je teamgenoot elk individueel niet genoeg geld om die gesneuvelde derde terug te kopen, samen heb je dat misschien wel. Dat terugkopen van een teamlid is altijd nummer 1 op je prioriteitenlijstje. Daarna volgt een self-revive, dan een load-out (met ghost perk en eventueel een sniper met thermal scope), dan een set pantserplaten en dan hangt het ervan af. Wij verkiezen zo’n UAV-verkenningsdrone. Blijf niet op je geld zitten. Geef het uit wanneer je kan, want als je neergaat ben je het kwijt.
Call Of Duty Warzone
Call Of Duty Warzone
Geld nodig?
In tegenstelling tot veel battle royale games heb je relatief snel goede waar je het de rest van de match mee zal doen. Cash is de enige reden om de map uit te kammen naar iets anders dan vijanden. Sneller geld verdienen kan met contracts. De meest riskante maar best betalende is de bounty, die je achter een ander team laat aanjagen. Gevaarlijk, maar je weet meteen waar zo’n team zich ergens in je nabijheid ophoudt. In de beginfase, wanneer spelers meestal wat verder van elkaar zitten zijn bounty- en scavenger-contracts zeker de moeite waard.
Valsspelen in de gulag
Het gebeurt wel vaker dat je samen met een ander teamlid neergemaaid wordt. Dan kom je samen in de gulag terecht. Dat laat je soms toe om als toeschouwer een spelend teamlid de positie van zijn tegenstander door te geven. Als speler loont het de moeite om niet onmiddellijk op te rukken en die paar seconden te wachten tot je je granaten kan gooien. Sliden helpt om die standaard headshothoogte te ontwijken waarop je opponent zijn vizier klaarhoudt. Als hij zijn eerste schot mist en jij niet, heb je meteen een voordeel op zak.
Parachutemeester
Krijg die parachute onder de knie. Wissel tussen vrije val om je minder kwetsbaar te maken en de zweefmomenten om je een richting te geven. Dat wisselen kan overigens continue. In veel gevallen is een korte parachutesprong van een dak of hoger gelegen positie een betere optie dan de trap zoeken.
Call Of Duty Warzone
Call Of Duty Warzone
De gas-killer
De inkrimpende gascirkel verkleint in kleinere happen dan andere battle royale games, maar wie erbuiten terecht komt, loopt veel meer schade op. Een gasmasker is een must, maar ook dat gaat griezelig kort mee. Continue in en uit de cirkel navigeren is in Warzone daarom minder een optie. Net binnen de rand blijven is hier dan weer wel een bruikbare high-risk/high reward tactiek. Oh juist, gebruik geen self-revive als je in het gas neergaat tenzij je vlak bij de veilige zone zit. Anders is het pure verspilling. Hoop op een goeie gulag run of een teamlid dat je terugkoopt.
Scout en shout
Loud-out drops en buy stations zijn aanlokkelijke locaties, maar dat maakt hen ook perfecte hinderlaagzones. Ren er dus niet op af, hoeveel cash je ook uit te geven hebt of hoe hard je ook naar ‘jouw’ sniper in die load-out uitkijkt. Verken de omgeving, gooi zo’n UAV de lucht in, zorg dat een teamlid een heartbeat sensor op zak heeft en in het slechtste geval provoceer je zo’n hinderlaag op één teamlid dat de indruk wekt de eenzame overlevende van een gedecimeerd team te zijn.