Tom Clancy's The Division 2
© Ubisoft
Games

TIPS: de snelste weg naar level 30 in Tom Clancy's The Division 2

Tot level 30 en daar voorbij. Onderstaande tips al gelezen?
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Tom Clancy’s The Division 2 is een van de meest ambitieuze en sterkst scorende action RPG’s van de laatste jaren. Met de campagne alleen zit je al goed voor 30 tot 40 uren speelplezier. Klim sneller naar de level cap met deze tips!

Gebruik je level als leidraad

Om snel op te rukken door de campagne doe je best Main Missions wanneer dat kan. Check het level dat zo’n missie vereist. Heeft je personage dat bereikt? Go for it! Niet eerder en niet later. Zo scoor je het maximum aan XP dat deze missies opleveren. En dat helpt je sneller naar het level vereist voor de volgende Main Mission.

Hoger level nodig?

Vereist de volgende Main Mission een hoger level dan waar je momenteel mee rondhost? Ga dan eerst voor de Side Missions. Die leveren behoorlijk wat XP op en diepen de spelwereld uit. Kan je uit meerdere Side Missions kiezen? Selecteer dan in functie van de blueprints waarmee ze je belonen en of die al dan niet aansluiten op je individuele speelstijl.
The Division 2
The Division 2

Ook goed voor extra XP

Goal Projects vereisen vaak weinig meer dan een simpele uitstap of twee, eventueel aangevuld met het doneren van wat spul dat je onderweg al in je inventory hebt verzamelt.
Ook kunnen we het veroveren van Control Points aanraden voor wat snelle XP. Met als bijkomende bonus een simpel boodschappenlijstje van de lokale coördinator voor, jawel, nog wat extra XP daar bovenop.
De Dark Zones zijn goed voor een intense kick, maar wil je snel naar level 30 dan negeer je ze liever tot je daar bent.

Craften doe je later

Investeer resources - of credits - liever niet in het craften of kopen van nieuwe gear. Je vindt continue nieuwe spullen die je huidige materiaal overtreffen. Gewoon opsparen voor de endgame is de boodschap. Als je toch wil craften kies dan voor mods waarmee je wapens en gear naar je speelstijl kan tweaken.
The Division 2
The Division 2

Strategisch terugtrekken

Wanneer je solo speelt kan je tijdens heel wat van de taaiere confrontaties geflankt of onder de voet gelopen worden. Zoek een plekje waar je dat gevaar minimaliseert of trek je terug naar de plek/ingang waar je die ‘arena’ inkwam. Dit voelt misschien wat laf aan, maar hey, jij bent in je eentje en zij zijn met veel.

XP Perks

Als je perks kiest, ga dan voor het kunnen dragen van meer armor kits om in moeilijke confrontaties meer schade te kunnen incasseren. Hongerig naar meer XP, ga dan voor de perk onder dat schild-icoontje. Die koppelt XP-bonussen aan prestaties zoals headshots en multikills: dingen die je de hele tijd doet en waardoor de uiteindelijke extra XP via deze perk aardig kan oplopen.

Trouw aan een merk

Kijk minder naar de slagkracht of brute eigenschappen van een wapen of gear zoals die aan de linkerkant van de inventory interface worden weergegeven, maar naar de bonussen die ze aan de rechterkant opleveren. Gebruik meerdere stukken van een bepaalde fabrikant en je merkt dat de voordelen die ze opleveren de slagkracht overstijgen. Of in ieder geval kan je die sets kiezen die dichter aanleunen bij jouw speelstijl.
The Division 2
The Division 2

Ook handig

Van zodra je een geactiveerde skill niet meer nodig hebt, desactiveer die dan met dezelfde knop. Zo kan je die veel sneller opnieuw gebruiken dan wanneer je hem zijn natuurlijke timer laat afwerken.
Verander in de settings de snelheid waarmee je in dekking om een hoek kan heen manoeuvreren. Het is even wennen, maar het zal je in hectische situaties kostbare seconde en vele respawns besparen. Succes!