Red Bull Fit Friends
© Cortesía TH Fit
Stay Fit

TIPS: Ga samen met je vrienden voor die summer body

Sporten eentonig? Niet met je vrienden! Hieronder enkele leuke tips om samen grenzen te verleggen en helemaal fit uit te kijken naar de zomer!
Geschreven door Laura Vermeire
3 minuten lezenGepubliceerd op
Mens sana in corpore sano. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Sporten maakt je immers niet alleen fysiek fitter, ook mentaal krijg je een flinke boost. Voldoende bewegen zorgt immers dat er gelukshormonen vrijkomen, en die verlagen dan weer de kans op burn-outs, ziektes en depressies.
Maar wij weten als geen ander dat het soms moeilijk is om na een lange werkdag voldoende motivatie te vinden om die sportkleren aan te trekken. Reken daarom op je trainingsmaatjes. Want samen sporten is zoveel leuker dan alleen! Wedden dat je niet zal willen onderdoen voor je buddy?

1. Ga ’s ochtends sporten!

De meeste mensen hebben de gewoonte om ’s avonds na het werk te sporten. Maar door de mentale inspanningen van de voorbije dag, voel je je vaak fysiek ook niet zo fris meer. Probeer daarom eens je ritme om te draaien, en ’s ochtends vroeg te sporten vlak voor je aan je dag begint. In het begin is dat best lastig, maar je zal zien dat je lichaam hier eigenlijk heel snel aan went. Bovendien zit je de rest van de dag vol energie!
Marcelo Florentino Soares, Pierre Bischoff, Peter Sandholt and Alexei Shchebelin are seen during the 12th stage Chita-Svobodny at the Red Bull Trans-Siberian Extreme.
Morning workout

2. Koop nieuwe sportkledij!

Gooi die versleten trainingsbroek in de vuilbak en ga met je sportmaatjes shoppen. Je zal meteen zin hebben om die leuke nieuwe outfit aan te trekken, en dus ook gemotiveerder zijn om te sporten!

3. Daag elkaar uit!

Stel doelen voor elkaar. Doe om ter snelst 20 burpees, bereik als eerste kilometerpaal vijf, trek zo snel mogelijk 10 baantjes in het zwembad, of ga om het langst planken. Je wil toch niet de laatste zijn? Door je trainingsmaatje aan te moedigen zal je jezelf ook harder uitdagen.

4. Schrijf jullie samen in voor een sportwedstrijd of evenement!

Heb je het gevoel dat je maar wat nutteloos rondjes aan het lopen bent? Schrijf je dan in voor een loopwedstrijd of een ander sportevenement. Als je een doel hebt waar je naartoe kan werken, zal je automatisch gemotiveerder zijn om dat doel te bereiken. Nog beter: schrijf je in met een vriend of vriendin. Als jij een keertje geen zin hebt om te trainen, zal hij of zij jou wel overtuigen!

5. Probeer een andere sport uit!

Genoeg van toertjes lopen of uren in de fitness door te brengen? Probeer eens iets nieuws uit. Begin met bokslessen, volg een groepsles bodypump of pilates met gewichten in je favoriete fitness, of ga basketten of volleyballen met vrienden op een pleintje bij jou in de buurt. Zoveel mogelijkheden!

6. Ga erna samen iets lekkers én gezonds eten!

Na inspanning volgt ontspanning. Heb je zin om gezellig te kletsen of lekker iets te gaan eten? Doe dit dan ná samen intensief getraind te hebben. De beloning zal nog zoveel beter smaken.
Zelf aan het trainen met je vrienden? Deel je ervaringen op Instagram met #RedBullFitFriends. Want samen sporten is altijd een goed idee!