Tips Make-Up

FESTIVALTIPS: zo voorkom je dat je make-up van je gezicht smelt!

© Sandie Stroobants

Met stijl door de festivalzomer!

Het festivalseizoen is volop aan de gang en de weergoden zijn ons alvast gunstig gezind. Alleen is het belangrijk om je make-uplook goed af te stemmen op het warme weer. Wij hebben daarom vijf tips die niet alleen festivalproof, maar ook sweatproof zijn.

Voorbereiding is alles

Leg je concealer nog maar eventjes aan de kant, want voor we beginnen met onze make-up aan te brengen, is het belangrijk om onze huid goed voor te bereiden. Reinig dus eerst goed je huid om zo al het vuil weg te halen. Vervolgens breng je nog een dagcrème aan mét SPF in. Vergeet ook zeker niet om je zonnecrème mee te nemen naar de festivalweide om af en toe bij te smeren. Je wil er na enkele uren niet als een kreeft bijlopen, toch?

Ga voor een goede basis

Als het bijna dertig graden is, wil je natuurlijk niet met een dikke laag foundation op je gezicht rondlopen. Wil je toch een aantal oneffenheden bedekken (of je wallen na een lang nachtje op de weide), kiest dan voor een BB cream of een foundation op waterbasis. Door de lichte formule blijft het product mooi op z’n plaats en gaat het na een paar uurtjes niet van je gezicht glijden.

Focus op je ogen

Voor de ideale festivalmake-up heb je echt geen hele hoop producten nodig. Met slechts een paar items kan je al een geslaagde look creëren. De trend van deze zomer? Een gekleurde eyeliner of mascara! Ga voor felroze, knalblauw of zelfs fluogeel!

Vergeet je lippen niet

Lipgloss is anno 2018 he-le-maal terug, maar helaas is het niet zo’n handig item voor op de festivalweide. Het kan al snel plakkerig aanvoelen en is niet zo langhoudend als een lippenstift. Om je lippen toch wat kleur te geven, kies je dus beter voor een matte lipstick.

Aandacht voor details

Nog een laatste tip: werk je make-uplook af met een setting spray. Zo blijft alles niet alleen langer op zijn plaats, maar ziet het resultaat er ook een stuk mooier uit. Bovendien is het effect ook heerlijk verfrissend!