The Legend of Zelda: Link's Awakening
© Nintendo
Games

5 tips voor Legend of Zelda: Link’s Awakening

Een verdiende en tegelijk magistrale remake voor de Nintendo Switch. Heb je er al alles uitgehaald?
Geschreven door Raf Picavet
Gepubliceerd op
De oude Game Boy-klassieker kreeg een verdiende en tegelijk magistrale remake voor de Nintendo Switch. We begrijpen dat je liefst zo lang mogelijk op het mysterieuze eiland Koholint doorbrengt, maar dan nog zullen onderstaande tips welkom zijn.

1. Eerst en vooral...

Het eerste dat je doet is je schild oppikken door met de Mario-lookalike te praten in de kamer waar je ontwaakt. Daarna trek je zuidwaarts naar de kustlijn waar je je zwaard vindt en meteen de hoofdmissie van het verhaal uitgelegd krijgt. Daarna begin je gras te maaien tot je 10 rupees gevonden hebt. Daarmee ga je naar het huisje waar je de Trendy Game kan spelen. Ga voor de paarse diamant. De kans is groot dat je die kan grijpen en voilà, 50 rupees! Ga naar buiten, ga terug naar binnen en herhaal. Rupee farming is geen misdaad! Doe dit tot je 500 rupees hebt.

2. Shop

Iets ten noorden van het huis waar je dat grijpspelletje speelde is een winkel . Koop een schop. Dat kost je 200 rupees. Wandel naar buiten en weer naar binnen en je ziet dat je een boog kan kopen. Die kost je 900 rupees. Je kan die aankoop uitstellen, maar als je hem nu al wil, weet je wat te doen. Een vishengel kan ook helpen voor wat ontspanning tussen al dat avonturieren én het brengt ook nog ’s rupees op.
The Legend of Zelda: Link's Awakening
The Legend of Zelda: Link's Awakening

3. Gebruik de map

Telkens wanneer je een nieuw stuk van de spelwereld ontsluierd, is de map openen een goed idee. Dat geeft je een gevoel van waar je bent, maar je kan er ook alles op aanduiden dat je later eventueel opnieuw wil bezoeken. Zoals plekken waar je loot kan vinden, passages waar je op dat moment nog niet doorheen kan, schatkisten die je nog niet kan openen, bommen en eigenlijk alles wat later nog van pas kan komen zonder dat je in je geheugen moet gaan graven op zoek naar iets ‘dat hier toch ergens in de buurt te vinden moest zijn’.

4. Bel grootvader

Gebruik de telefoon. Je vindt heel wat telefoon-bomen in de game. Wanneer je vast komt te zitten of even niet hebt gespeeld en niet precies weet wat je volgende taak is, dan kan je Grootvader Ulrira bellen. Soms geeft die een nogal raadselachtige hint, maar andere keren heeft hij iets te vertellen dat echt helpt. Nadat je afduwt, kan je altijd proberen om hem nog ’s te bellen. Af en toe blijkt de man tijdens dat eerste telefoontje toch iets handigs vergeten te zijn.
The Legend of Zelda: Link's Awakening
The Legend of Zelda: Link's Awakening

5. Schelpen en de kleurkerker

Probeer zo snel mogelijk 20 schelpen te vinden, want dan krijg je een item dat werkt als een radar voor het vinden van de rest. Na je derde kerker duik je liefst zo snel mogelijk de kleurkerker in. Hint: in Meeuwendorp zit er iets niet helemaal op zijn plaats. Deze kerker geeft je de keuze tussen twee heel belangrijke outfits. De rode geeft je gevoelig meer aanvalskracht, de blauwe een gevoelig hoger incasseringsvermogen.