Die hutjes in het water..!
© Escapeseeker
Exploration

Wegdromen met de 10 mooiste stranden ter wereld

Zwembroek aan, handdoek mee en ontdekken maar!
Geschreven door Red Bull Belgium
3 minuten lezenGepubliceerd op
In tijden vol barre winterkou is een straaltje zonneschijn altijd welgekomen. Daarom zijn we speciaal de wereld rondgevlogen, op zoek naar 's werelds allermooiste stranden.
Van parelwitte strepen tot ruige kusten: let’s go to the beach!

1. Source d’Argent, Seychellen

Source d'Argent, Seychellen
Goed vertoeven hier
Het lijkt wel nep! In Source d’Argent, een afgelegen inham op La Digue, het op twee na grootste eiland van de 115 stipjes die de Seychellen tellen, ligt dit mooie reepje kust. Azuurblauw water, hagelwit zand en wat palmen. Een enkeltje graag!

2. Glass Beach, Californië (VS)

Glass Beach, Californië
Moeder natuur zijn kunsten
Een strand gemaakt van afval. Dat klinkt verschrikkelijk, maar laat Glass Beach de uitzondering op de regel zijn. Van 1906 tot 1967 werd alle afval van Mendocino in Californië de zee in gekeild. Tijdens een gigantische schoonmaakactie nadien werden al het metaal en niet-afbreekbare materiaal uit de zee gehaald. Het glas en de keramiek bleven echter liggen en werden door de golven gepolijst tot een glinsterend strand.

3. Fakistra, Griekenland

Fakistra, Griekenland
Adembenemend! Iets minder comfortabel wel
Fakistra in Griekenlandis meer baai dan strand.Meer een baai dan een strand, is . Omsierd door kliffen en dichtbegroeide bossen, is dit met wit zand en kiezels bezaaide strand een van de mooiste van het eiland. Fakistra ligt op Pelion, een schiereiland aan het vasteland van Griekenland, vlak onder het dorpje Tsagarada. Het is een steile tocht naar beneden, maar is de klim meer dan waard: negen van de tien keer heb je het strandje voor jezelf.

4. Playa del Amor, Mexico

playa del Amor (Hidden Beach), Mexico
Het strand van de liefde
Een ondergronds strand? Het klinkt als in een film. Op de Marietas Islands in Mexico ligt ‘Hidden Beach’, een weggestopt strand in een gebied dat in het begin van de vorige eeuw gebruikt werd als militaire testgrond door de Mexicaanse overheid. Vermoed wordt dat een bom deze gigantische krater in de kustlijn heeft geslagen.

5. Bora Bora, Frans Polynesië

Die hutjes in het water..!
Die hutjes in het water..!
Suikerzacht zand, palmen, een briesje en een zee die het hele jaar tussen de 26 en 29 graden Celsius is. Mmm.. Bora Bora maakt het cliché van een hemels strand meer dan waar. Heb je de pepermuntachtige kleur van het water gezien? Kan je portemonnee geen retourtje aan? Stel dan deze foto in als screensaver en je bent elke dag even op vakantie.

6. Marloes Sands, Pembrokeshire (Wales)

Marloes Sands, Pembrokeshire
Hee Marloes!
Isn’t she lovely? Op dit anderhalve kilometer lange strand komt geen hond. Dit stukje ongerepte kust vol rotsen en getijdenpoeltjes heb je dus voor je alleen. Alhoewel, sinds de film ‘Snow White & The Huntsman’ hier werd opgenomen in 2011, wordt de topspot steeds populairder. Haast je!

7. Praia da Fortaleza, Brazilië

Drinkt met je billen bloot, melk uit een...
Drinkt met je billen bloot, melk uit een...
Ilha Do Mel, ofwel het Honingeiland, is een autovrije plek waar alles lekker traag verloopt. Haast bestaat er niet, dus ontspannen geblazen! Op de kilometerslange stranden bijvoorbeeld. Hier een hike, daar een biertje en aan de andere kant een golf pakken. Genieten.

8. Chesterman Beach, Vancouver Island (Canada)

Chesterman Beach, Vancouver Island
Mooi ruig
Ieder strand aan de oceaankant van het Canadese Vancouver had in dit lijstje kunnen staan, maar Chesterman heeft net dat beetje extra. Je kunt er rennen, surfen, of relaxen op je handdoek. En met een beetje geluk zie je zelfs een walvis!

9. Nemto Island, Papoea Nieuw Guinea

Één woord: WAUW!
Één woord: WAUW!
Vier dagen peddelen in een kajak. Dat moet je doen om deze hemelse plek te bereiken. Maar wie eenmaal voet aan land zet op Nemto, wil er nooit meer weg. En de trip is fantastisch, met talloze gezonken vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en bloeiende koraalriffen op je pad. Toch spant Nemto de kroon: een eiland bewoont door twee mensen, omheind met wit zand en bezaaid met palmen vol papegaaien. De reden van de stilte? Locals geloven dat er enge beesten op het eiland wonen. Ach, als dat de meute weghoudt, des te beter!

10. Ipanema, Brazilië

Ipanema beach, Rio de Janeiro
En dat in een stad!
Ipanema. Do we need to say more?