Felix Georgii takes a spin with the crane
© Daniel Deak Bardos/Red Bull Content Pool
Wakeboarding

Wakeboarden met een havenkraan? Check!

Weg met kabels en plastic jumps. Kranen en containers rule!
Geschreven door Red Bull Belgium
Gepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

Felix Georgii

GermanyGermany

Dominik Hernler

AustriaAustria

Dominik Gührs

GermanyGermany
Wakeboarding · 2 min
Wake Crane: a new 360° playground for grown-ups
Neem drie erg getalenteerde wakeboarders (Dominik Hernler, Felix Georgii, die in 2014 nog zetelde in de jury van Red Bull Streamline in Antwerpen, en Dominik Gührs) en geef ze de mogelijkheden om hun wildste ideeën in realiteit om te zetten. Het resultaat? Een unieke set up, en een ongeziene wakeboardvideo!
Het begon allemaal met een Youtubevideo: iemand die ging waterskiën achter een bulldozer. Simpel, maar dikke fun. Toch zat er meer in, vonden de drie waaghalzen. De creatieve bal ging aan het rollen, en Wake Crane was geboren.
Uiteraard komt er bij zo'n project flink wat voorbereiding kijken: planning, research, design... De kraan moest immers een erg lange arm hebben. En snel genoeg zijn om de wakeboarders over het water te sleuren. Om dan nog maar te zwijgen over de obstakels.
"Na de havens van Hamburg, Rotterdam en Istanbul, vonden we exact wat we nodig hadden in Pula in Kroatië!" - Felix Georgii

The Holy Crane

Dominik Gührs, Dominik Hernler and Felix Georgii
The crew, the crane and the personal chauffeur
De meeste kranen zijn of niet snel genoeg, of hebben een te korte arm. Daarom liepen onze drie sterren een pak havens af, overal ter wereld, op zoek naar de geschikte machine.
Het beest, een Link Belt LS-108C voor de kenners, heeft een arm van 40 meter en haalt snelheden tot wel 60 kilometer per uur. Meer dan genoeg dus, voor de 30 kilometer per uur die wakeboarden nodig heeft.

360 graden

Felix Georgii wakeboarding pulled by a crane during the Wake Crane project in Croatia
Felix Georgii takes a spin with the crane
De kraan was er dus, al moest die wel nog worden vastgemaakt op het platform in de haven. Kantelen tijdens het wakeboarden was immers niet zo ok. Rond de kraan kwamen zeven containers van elk 800 kilogram.
"The Flying Obstacle was de topper. Dit obstakel zweefde! Nogal eng in het begin, maar al snel deden we niets anders. Dit was nog nooit gedaan in het wakeboarden!" - Dominik Gührs
Onderdeel van dit verhaal

Felix Georgii

GermanyGermany

Dominik Hernler

AustriaAustria

Dominik Gührs

GermanyGermany