Wings for Life World Run 2018 - Ypres
© Switn
Running

Meer dan 100.000 lopers zamelen geld in voor het goede doel!

Tijdens de Wings for Life World Run steunden lopers in Ieper en Brussel het onderzoek naar ruggenmergletsels!
Geschreven door Red Bull Belgium
3 minuten lezenGepubliceerd op
Tijdens de vijfde editie van de Wings for Life World Run - het grootste loopevent ter wereld - liepen wereldwijd meer dan 100.000 deelnemers uit 66 verschillende landen op hetzelfde moment voor zij die het niet kunnen. Samen zamelden ze meer dan 3 miljoen euro in. Dat bedrag ging integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels. 
Wereldwijd legden alle enthousiaste lopers meer dan 934.484 km af! De Zweed Aron Anderson spande de kroon met 88.9 kilometer in een rolstoel en werd tot Global Champion gekroond. Bij de vrouwen liep Vera Nunes in Duitsland 53.7 kilometer. 
Ook in België werd er gelopen natuurlijk. Op de Organized App Run in Ieper liep Dominique Bordet maar liefst 50.7 kilometer voor het goede doel. Bij de vrouwen liep Bouchra Gueddah een sterke 26.4 kilometer. Op de Organized App Run in Brussel waren het Jeroen Van de Sompele met 25.02 kilometer en Hanne de Vet met 18.86 kilometer. In totaal liepen meer dan 500 Belgen mee voor zij die het niet kunnen!
Ik heb keihard getraind, en wou echt die kaap van 50 kilometer halen. En dat voor het goede doel, wat voor bakken motivatie zorgde!
Dominique Bordet - Winnaar Ieper
Wings for Life World Run 2018 - Ypres
Wings for Life World Run 2018 - Ypres
Tijdens deze vijfde editie van de Wings for Life World Run liepen wereldwijd meer dan 100.000 mensen om het onderzoek naar ruggenmergletsels te steunen. “En dat is erg belangrijk,” zegt landgenoot en internationale sportdirecteur van de Wings for Life World Run Marc Herremans. “Wereldwijd lijden miljoenen mensen aan een ruggenmergletsel. In de helft van de gevallen is een verkeersongeval de oorzaak. Bovendien is elk letsel erg gecompliceerd, en krijgen de patiënten te maken met heel wat negatieve complicaties. Onderzoek blijft dus uiterst belangrijk. En net dat wil de Wings for Life World Run steunen. Fantastisch is dat!”
De Wings for Life World Run is niet zomaar een run natuurlijk. De twist? Elke deelnemer werd langzaam ingehaald door de Catcher Car: een rijdende finish die een half uur na de start vertrok. Een echte wagen in enkele landen, maar in België een virtuele via de Wings for Life World Run App. 
Ook triatleet Marten Van Riel liep mee in Brussel, en zag zijn teamgenote Hanne de Vet winnen bij de vrouwen. "Het was een intense run met dat warme weer, maar het geeft zoveel voldoening iedereen enthousiast te zien voor het goede doel! We hebben ons in ieder geval enorm geamuseerd hier in Brussel!" 
Dankzij de Wings for Life World Run App, waarmee je kon lopen waar je maar wilde, liepen in België meer dan 500 mensen voor het goede doel. Alle opbrengsten gingen integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels, goed voor reeds 3 miljoen euro. En je kan nog steeds doneren natuurlijk, het hele jaar door, op www.wingsforlifeworldrun.com!