Wings For Life World Run in Brussel
© KREW / Red Bull Content Pool
Running

5 Belgische topatleten liepen mee in de Wings for Life World Run!

Tijdens de Wings for Life World Run steunden lopers in Brussel, Leuven, Geel en Wuustwezel het onderzoek naar ruggenmergletsels samen met meer dan 160.000 andere deelnemers wereldwijd!
Geschreven door Red Bull Belgium
2 minuten lezenGepubliceerd op
De Wings for Life World Run - het grootste en meest unieke loopevent ter wereld - was gisteren al aan zijn negende editie toe. Wereldwijd liepen maar liefst 161.892 deelnemers uit 192 verschillende landen op exact hetzelfde moment voor hen die het niet kunnen. Met een app én een virtuele finish die hen kwam inhalen in plaats van omgekeerd. Samen zamelden ze ruim 4.7 miljoen euro in. Dat bedrag gaat - zoals elk jaar - integraal naar de Wings for Life Foundation die onderzoek voert naar ruggenmergletsels.
Jo Fukuda uit Japan werd tot Global Champion gekroond met een afstand van 64.4 kilometer. Bij de vrouwen spande de Russische Nina Zarina de kroon. Zij kon 56 kilometer afleggen voordat ze werd ingehaald door de finish.

Belgische winnaars

In België liepen in totaal meer dan 500 mensen mee voor het goede doel. Tijdens de App Run in Brussel liepen ook vijf Belgische topatleten mee: Maxime Richard, Tom De Dorlodot, Guillaume De Mevius, Lore Bruggeman en Cedric Dumont. Maar de echte sterren van de show waren Julie Uylenbroeck en Michiel Debie uit Gent. Zij slaagden erin om respectievelijk 19.3 en 39.8 kilometer (ja, bijna een volledige marathon!) te lopen voordat ze werden ingehaald.
"Wow! Ik had echt niet verwacht dat ik zo lang zou volhouden. Ik loop, zwem en ski wel, maar mijn maximale loopafstand op een goede dag was tot nu toe 21 kilometer. Goed om te weten dat ik dus kan doorgaan tot bijna 40 (lacht). Het hielp natuurlijk enorm dat de sfeer hier zo goed zat, en dat de mensen langs de weg me aanmoedigden. Dat was nodig, want het was een pittig parcours. Ik ben trots op mezelf, en doe volgend jaar sowieso opnieuw mee!"
Michiel Debie, Belgische winnaar van de Wings for Life World Run
Julie Uylenbroeck & Michiel Debie
Julie Uylenbroeck & Michiel Debie

Un concept unique

De Wings for Life World Run is natuurlijk geen gewone loopwedstrijd. De twist? Elke deelnemer werd langzaam ingehaald door de Catcher Car: een rijdende finish die een half uur na de start de achtervolging inzette. Een echte wagen in enkele landen, maar in België een virtuele via de Wings for Life World Run App.