WRC 8
© Kylotonn
Games

Waarom onze WRC 8-motor nu al warmdraait!

WRC is de max! Met onze Belgische topper Thierry Neuville op kop natuurlijk. En net daarom kunnen we niet wachten om zelf dat grind te laten opspatten in de nieuwe WRC game!
Geschreven door Raf Picavet
3 minuten lezenGepubliceerd op
Onderdeel van dit verhaal

Thierry Neuville

Van zijn eerste wedstrijden voor Citroën tot …

BelgiumBelgium
Profiel bekijken
Geen verkeerd woord over Dirt Rally 2.0, maar voor de meest authentieke en volledige rallybeleving moet je dit jaar bij WRC 8 zijn. Een game gemaakt door racing-simulatie-grootmeester Kylotonn in samenspraak met een gedreven gaming community.
Ook Thierry Neuville zelf vindt gamen fantastisch. Check hieronder hoe hij het opneemt tegen the one and only SimRacingGirl!
WRC · 1 min
Thierry Neuville vs. SimRacingGirl
Die officiële licentie rules!
Stel je een oerdegelijke voetbalgame als FIFA voor, maar met allemaal fictieve spelers, teams en competities. Dat kan best aardig spelen, maar die ontbrekende link met de reële wereld zou afbreuk doen aan je speelervaring. Alleen dat maakt WRC 8 een game voor echte rallyfans. Met alle teams uit het seizoen van 2019. Dat betekent uiteraard mét onze Thierry Neuville en de terugkeer van Sébastien Loeb. Naast het topklassement kan je in de game ook terecht voor een selectie piloten uit WRC 2 en Junior WRC.
Rallysnack of -marathon?
Enkel zin in, of tijd voor een stage of twee? Of plan je dit weekend een marathonsessie die je toppositie tijdens dit seizoen van een nog veel bredere carrièregame moet bevestigen? Jij kiest hoe diep je in WRC 8 wil duiken en hoe lang je onder blijft. Die carrièremodus is overigens gruwelijk sterk verbeterd met meer opties om je route van belofte naar levende legende meer zelf te sturen. Van het rekruteren van je crew tot het uitzetten van strategieën. Net zoals voor zo’n single stage-snack nagenoeg elke factor - van tuning, over het soort track tot de normaal heel wat minder precies voorspelbare weersomstandigheden - in te stellen is.
Meer dan een seizoen
Uiteraard kan je deelnemen aan elk van de 14 ronden op de seizoenkalender van 2019. Dat is goed voor meer dan 100 speciale stages en op verzoek van de fans is het aantal technische routes daar behoorlijk opgeschroefd. En oké, je wil natuurlijk een zo up to date mogelijke rallybeleving, maar geen racer of rallyfanaat die moeilijk gaat doen omdat de makers er een paar klassieke - zeg maar gerust historische rallywagens - in de garage van deze game hebben geparkeerd. Nee, dat dachten we ook niet.
Van niet zo casual tot esports
WRC 8 is geen game voor wie niet wil bijleren. Je kan voor settings kiezen die een beginnend racegamer zonder al te veel frustraties een degelijke prestatie laten neerzetten, maar verwacht geen arcaderacer in een hyperrealistische en authentieke verpakking. Deze game geeft je een uitdaging en beloont je daarvoor. Zelfs als je niets echt met rally hebt maar gewoon een liefhebber van de betere racegame bent. Tegelijkertijd gaat de game voor de hardcore en toekomstig hardcore-gamer zo diep als die maar wil. Met geloofwaardig rijgedrag, diepe tuningsopties en een competitieve basis die klaar is voor esports.
WRC 8
WRC 8
Net als op tv
WRC 8 ziet er haast fotorealistisch uit en klinkt al net zo overtuigend. De makers hebben natuurlijk de nodige ervaring met het neerzetten van geloofwaardige race-simulaties en ze maken duidelijk gretig gebruik van de toegang tot de echte wagens, track-data en teams die de officiële licentie hen geeft. En daar doet de speler alleen maar voordeel mee. Vanaf 5 september om precies te zijn. Wij warmen alvast de Thierry Neuville in onszelf op, om zoveel mogelijk stages op onze naam te zetten.
Onderdeel van dit verhaal

Thierry Neuville

Van zijn eerste wedstrijden voor Citroën tot …

BelgiumBelgium
Profiel bekijken