Film

Zo word je een Power Ranger!

© Mighty Morphing Power Rangers
We spraken met de originele Green Ranger. It's morphing time!
Geschreven door Red Bull BelgiumGepubliceerd op
De Power Rangers zijn helemaal terug! Vanaf 5 april kan je op het witte doek naar hun nieuwste avontuur gaan kijken, maar wij keren eerst terug naar de roots. De originele 'groene' Power Ranger Jason David Frank vertelde ons immers wat je in je mars moet hebben om deel uit te maken van de Mighty Morphing Power Rangers!

Hoe word je een Power Ranger?

Jason David Frank: Ik was 18 toen ik auditie deed. Het was de perfecte rol: een tiener die aan karate deed. Op dat moment beoefende ik martial arts, en dus deed ik auditie alsof ik deelnam aan een tornooi. De volgende dag was ik de Green Ranger. Oorspronkelijk voor 10 episodes, maar het werd zoveel langer!

Je doet aan skydiving, bent een MMA fighter en hebt een zwarte gordel in karate. Helpt dat?

Jason: Natuurlijk! Voor actie toch. Een vechtscène filmen is echt easy voor mij. Mijn echte gevechten zijn een pak moeilijker. Skydiving en martial arts leren je ontspannen en omgaan met druk. Je barst niet, je wordt van diamant!

Hoe was het om een Power ranger te zijn op de piek van de show?

Jason: Ik ben erg trots op wat we dan gedaan hebben. We waren de nummer één kinderserie in heel de wereld. En dat was voor Google, Facebook en Instagram. Interviews op een typemachine dus. Het voelde alsof we in een rockband speelden. 
Ik weet nog hoe we ooit naar Hawaii gingen en er ons duizenden mensen stonden op te wachten op de luchthaven. Ik keek naar Dave Yost (Blue Ranger) en vroeg wie al die mensen waren. In Florida hadden we ooit zelfs een politie-escorte nodig om door het volk te geraken. Surrealistisch!
Jason David Frank

Wat vind je van de nieuwe film? Ben je erbij betrokken?

Jason: Erg leuk allemaal. Ik maak altijd deel uit van de franchise en ken alle mensen: de producers en de acteurs. Ik voel me vereerd, en oud! En of ik betrokken ben? Dat wordt wachten tot de film uitkomt (lacht)!

Wat is je advies voor de nieuwe cast?

Jason: Probeer de originele personages niet na te bootsen. Beter kan toch niet. Ok, je gebruikt dezelfde naam en het is hetzelfde concept, maar geef je ranger je eigen persoonlijkheid mee. En als je mij speelt, kick some ass!