Red Bull Fortmaster Beograd 2021

22 – 23 Maj 2021
SerbiaKalemegdan, Belgrade, Serbia, Serbia

Red Bull te poziva na jedinstvenu trku sa preprekama u centru Beograda. Izdrži, osvoji tvrđavu i postani Fortmaster!

Potpuno novi događaj pod imenom Red Bull Fortmaster poziva sve avanturiste na jedinstvenu trku sa preprekama u centru prestonice, na Beogradskoj tvđavi, tokom dva dana, 22. i 23. maja 2021. godine.

Format događaja oslanja se na već popularne trke sa preprekama (OCR, Obstacle Course Racing), koje su u prethodnih nekoliko godina uzele maha po celom svetu, ali uz prepoznatljiv Red Bull obrt. Naime, ovogodišnja beogradska trka na Kališu je samo prva u nizu od četiri trke, koje za cilj imaju osvajanje različitih tvđava po Srbiji. Sve ljubitelje posebnih izazova ovog tipa, koji su kombinacija trčanja, snage i spretnosti, očekuje poduhvat osvajanja po jedne spektakularne srpske tvrđave godišnje, u periodu od 2021. do 2024. godine.

Na prvom Red Bull Fortmasteru, Beogradska tvrđava će ugostiti do 1.000 takmičara, koji će na svaki mogući način pokušati da se izbore sa stazom dužine 3,8 kilometara, prošaranom sa 18 jedinstvenih prepreka. Na ovoj sprint distanci, takmičari će prolaziti kroz vodu, blato, vatru i druge prepreke, tako simulirajući osvajanje tvrđave. Pošto osvajanje Kalemegdana nikad nije bilo lako, nemojte da vas zavara kratka staza, jer se takmičenje odvija tokom dva dana. Prvog dana svi takmičari će se kroz jednu kvalifikacionu trku boriti za svoje mesto u drugom danu, kada će finalisti morati da prođu kroz čak tri kruga takmičenja. Uz snagu, brzinu i spretnost, taktika će takođe igrati važnu ulogu u osvajanju tvrđave, kao u vreme vitezova i njihovih slavnih pohoda, a svi detalji od sistema prijavljivanja i načina uplaćivanja kotizacija, pa sve do sistema takmičenja i opreme potrebne za poduhvat, čekaju te ovde, na listi 35 najvažnijih podataka o trci.

Svi oni koji dođu do samog cilja, koji će se simbolično nalaziti kod čuvenog spomenika Pobednik, kući će poneti i prvu u nizu Red Bull Fortmaster medalja, dizajniranih specijalno za ovu priliku. Učesnici sva četiri događaja u Red Bull Fortmaster seriji trka će 2024. godine moći da spoje sve četiri medalje u jedan unikatni trofej i tako postanu ultimativni osvajači tvrđava - Fortmasteri.

Red Bull Fortmaster je od danas otvoren za sve one koji žele da iskuse jedinstvenu i nesvakidašnju avanturu u centru prestonice.

Nakon rasprodate early bird promocije za individualne prijave, trenutno su kotizacije za prvi Red Bull Formaster dostupne po regularnoj ceni od 2.790,00 RSD, a ove cene važe sve do 30. aprila 2021. godine (ili do rasprodaje predviđenih količina u ovoj fazi). Za timske prijave su dostupne kotizacije od 10.990,00RSD do 30. aprila, odnosno do rasprodaje predviđenih količina.

Registracija za trku se vrši putem linka http://prijavazatrku.rs/redbullfortmaster

Na dane održavanja trke biće preduzete sve mere za minimalizovanje rizika od zaraze virusom Covid-19, koje će u tom trenutku da budu na snazi od strane nadležnih institucija.

Radi transparentnosti i odgovornosti prema takmičarima, institucijama i društvu generalno, u nedeljama pre trke biće jasno i blagovremeno komunicirane sve eventualne promene i moguće odlaganje trke Red Bull Fortmaster.