Music

Hali Gali i zašto moraš da dođeš?

© Mihailo Prostran
Piše: Prljavi Maki
Ako ti neko kaže da nešto moraš, obično ti proradi inat pa hoćeš da dokažeš da baš i ne moraš. Mi hoćemo da izazovemo taj osećaj. Zato moraš da dođeš.
Hali Gali je test vožnja i pokušaj skupljanja ekipe koja se već druži i radi zajedno da uradi nešto organizovanije, nešto veće i smislenije od pojedinačnih svirki.
Hali Gali je sedamsto hiljada frustracija uvezanih u čvor depresije koji ako mu se približiš dovoljno blizu iz sve snage vrišti najveći osmeh. Hali Gali je znoj, šamar, oficir i džentlmen.
Hali Gali cilja na par stvari. Prvo - da je uvek drugačiji i da menja fokus od događaja do događaja. Drugo - da ti pored muzičke komponente ponudi i štampanu formu - fanzin koji za cilj ima da te natera da ponovo počneš da skupljaš stvari. Skupljaj Hali Gali fanzine, skupljaj Hali Gali postere (na samom događaju biće potpisanih od strane izvođača). Da otkrivaš lokalne umetnike i da procenjuješ da li su treš, krš ili vrh. Treće - da te natera da kupuješ merch. Bilo da je bendovski, DJesvki, skejterski ili raspadački, potrudićemo se da ti ponudimo što više različitog smeća čijom ćeš kupovinom direktno pomoći umetniku. Nemoj da misliš da je to mala stvar, to je glavna stvar. Četvrto - da se dobro provedeš.
A sada, da pojasnimo - biće tri bine - tri prostorije. Trudimo se da sve počinje asinhrono, znači da ako se budeš vrteo po binama imaš šanse da čuješ sve.
Noćne More bina kreće prva, od 22h i na njoj imaš najširi spektar izvođača, od depresivnih saundskejpova preko psihotičnih dronova i eksperimentalne elektronike (čitaj: manje melodične, ali zato više kul) do ekstremno histeričnog popa. U suštini biće sigurno nešto baš za tebe.
Druga bina se simpatično zove Nova. To je ona što smo je otvorili na rođendanskom Kišobranu i tada smo je zvali Tech Room jer nismo imali pojma. I dalje nemamo pojma kako se zove, pa je zovemo Nova soba. Što da ne.
Tu će da sviraju tri benda, prvi kreće oko ponoći.
Treća bina je ona klasična mala soba Dragstora. Oni je zovu Black room ove sezone pa je tako zovemo i mi (Crna soba). Tu su prvo tri benda pa se Noćne More tu sele sa klabingom do jutra. Ova soba se poslednja gasi, barem tako planiramo.
U prolazu gde obično pravimo Disko Buvljak, sada će biti pravi buvljak. Naši prijatelji iz Mystic Stylez i Yes kolektiva radiće na štandu za merch, a ako uspemo, biće i kokica. Bacite im kosku.
Vidimo se 23.2.2019. u Dragstoru. Vožnjica startuje od 22h, dođi na vreme da nam ubiješ tremu i da malo zablejimo. Sve informacije možeš videti i na ovom FB eventu!