Fitness Training

Koji je to najjednostavniji trening koji će te dovesti do letnje forme?

© Matt Trappe
Piše: Red BullPublished on
Leto je sve bliže. Ako nisi preveliki ljubitelj fitnesa i forma ti nije baš nešto, ne brini, ima nade i za tebe!
Ako ti se činilo da ova priča ne uključuje nijednu fitnes rutinu, izvini, ali moramo ti reći - mišići se neće aktivirati preko noći...
Zato, ustani i pokreni se! A ako nisi preveliki fan teretana i napornih treninga, evo saveta kako najjednostavnijom vežbom da postigneš dobru formu... i to do leta.
Moto3 2013 Arthur Sissis Zulfahmi Khairuddin Red Bull KTM
Walking the Walk
Osim što je jednostavno, hodanje je i najjeftiniji način vežbanja koje ne zahteva čak ni posebnu dodatnu opremu! Ono je dobar način za postizanje i održavanje kondicije, ali i odlično utiče na psihičko i emocionalno stanje organizma.

Pa krenimo, evo 5 saveta koji će tvoje hodanje učiniti odličnom vežbom.

1. Zagrevanje

Možda ti zvuči čudno, ali tako je! Hodanje se baš poput svake druge vežbe svrstava u treninge, a poznato je da se pre svakog treninga treba zagrejati! Time ćeš sprečiti bolove i povrede, ali i postići bolje rezultate! Nekoliko vežbi biće dovoljno, a nakon hodanja ne zaboravi istezanje!

2. Uvuci stomak!

Za vreme hodanja uvuci stomak. Tako ćeš aktivirati trbušnjake i uz celo telo dodatno opteretiti i trbuh. Ne zaboravi da tvoj trup sve vreme mora biti uspravan! Za još bolji efekat, savij ruke u laktovima.

3. Hodaj uzbrdo!

Ne brini, ne mislimo da tvoja ruta hodanja mora doslovno biti brdo. Odaberi lep put koji ti se čini prikladnim, šetaj i uživaj u krajolicima koji će ti pomoći pri izbegavanju monotonije u treningu. Ali, neka barem deo tvoje rute bude pod nagibom. Zašto? Tako aktiviraš donje trbušne mišiće i gluteus.

4. Hidriraj se!

Svakih 10 do 15 minutam, gutljaj tečnosti dobro će ti doći. Prilikom svakom vežbanja potrebno je brinuti o hidrataciji tela, pa jednako tako i prilikom hodanja. Ako je nosiš u ruci, osim za hidratizaciju, poslužiće i kao dodatan teg.

5. Vreme hodanja?

Uz 30 do 60 minuta svakodnevnog hodanja, rezultati će doći vrlo brzo! Brzi hod donosi još bolje rezultate, a ako si sve to savladao, u svoju novu fitnes rutinu uvedi i neku vežbu snage.
Jedva čekaš leto?

PROČITAJ JOŠ IZ RED BULL SVETA: