Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah
© Predrag Vučković
Music

Lepa Brena i Senidah spremne za Red Bull SoundClash!

Regionalne megazvezde lično su nam otkrile kako će izgledati njihov zajednički nastup na Donjem Kalemegdanu 2. juna!
Piše: Vojkan Bećir
5 min readObjavljeno:
Da li ste spremni za ukrštanje snaga dve najveće regionalne zvezde, pošto one to sigurno jesu!
Nakon puno šuškanja o zajedničkom projektu dve megazvezde, odjeknula je vest da je reč o spektakularnom šou programu koji će biti održan 2. juna na Donjem Kalemegdanu. Lepa Brena i Senidah stale su pred veliki broj novinara u beogradskom hotelu Hilton i objasnile o čemu se radi.
Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

© Predrag Vučković

Lepa Brena je imala glavnu reč, očekivano. Poželela je dobrodošlicu i zahvalila se "sedmoj sili" na dolasku, ali i decenijama pažnje od njih.
Za sam Red Bull SoundClash je rekla da je projekat koji je nešto sasvim novo na našim prostorima, a koleginicu je predstavila kao "kraljicu trepa". Govorila je o njoj kao o koleginici, potpuno ravnopravnoj, i kao nekome čije pesme jedva čeka da otpeva.
"Red Bull SoundClash je nešto jedinstveno, nesvakidašnje, novo i neobično! Ne samo za nas kao pevače, već je cela produkcija takva!"
Lepa Brena
Objasnile su nam da ćemo imati dve bine spojene pasarelom i da će program biti podeljen u segmente. Nisu htele da otkriju detalje programa, ali su više puta nagovestile da su dogovori pali i da znaju koja će šta pevati. Naime, prvi segment podrazumeva pevanje sopstvenih pesama, dok drugi zahteva od jedne da peva hitove svoje "protivnice". Spremile su, kako kažu, neke "tajne adute", a posebno se raduju delu u kojem će zajedno pevati.
Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

© Predrag Vučković

Publika uvek ima najvažniju ulogu na koncertu, ne samo zbog atmosfere koju pravi. Ovoga puta imaće još značajniju ulogu jer će i suditi! Glasnoća aplauza određivaće pobednika prvog Red Bull SoundClasha kod nas!
Više puta je podvučeno koliko se kao koleginice poštuju, te da je ovo vanredna prilika da se spoje dve "originalne, autentične umetnice".
Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

© Predrag Vučković

Senidah je potvrđivala Brenine reči, a onda i dodala da je Brenu slušala još kao mala devojčica, sa čime se poistovetio i veliki broj novinara u prostoriji. Kroz šalu se došlo do zaključka da će Senidah potencijalno biti u prednosti jer zna sve Brenine pesme, ali smo se brzo podsetili da je Brena već pevala neke Senidine, kao i da sada uveliko sprema i ostale.
"Ovo je stepenica više za mene i moju karijeru!"
Senidah
Novinari su hteli da saznaju kada se došlo na ideju za ovaj zajednički nastup, odnosno da li je dogovor pao tokom njihovog već prvog susreta. Misli se na upoznavanje u Zagrebu prilikom jedne dodele nagrada koje je ovekovečeno i postavljeno na društvene mreže, te na kratko ugrozilo regionalni Internet kao takav. Rekle su nam da su tada samo iskazivale poštovanje jedna drugoj i ćaskale o "čarapicama", a da nisu ni pomišljale da Red Bull baš u tom trenutku kuva ovako veliku ideju. Senidah je rekla da je ovo nešto što je oduvek možda želela, ali nikada sebi nije dozvoljavala da se tako nečemu nada.
Neiscrpni šarm i vanserijska profesionalnost Lepe Brene odvelo nas je i do priče o Marini Tucaković, te da nije isključeno da se dogodi duet - ukoliko se pojavi neko sposoban da napiše dovoljno dobru pesmu, premda to sada nije na vidiku. O značaju projekta pričala je i kroz primer drugih globalnih zvezda, pa pomenula čuvenog Pavarotija, operskog pevača koji je rado ukrštao svoj glas sa mlađima ili kolegama iz drugih žanrova. Zapušila je usta svim zloslutnicima i podsetila da se kod nas nekada stvari malo teže integrišu, ali da do toga na kraju ipak dođe.
Red Bull SoundClash je, prema rečima Lepe Brene, nešto veoma dobro za našu scenu, fantastična ideja i nešto novo, a izuzetno kreativno.
Senidah je otkrila da je od starije koleginice dobila savet da nikada ne jede pre nastupa, što se pretvorilo u priliku za šale na temu kuhinje Živojinovića, te da će je Brena zvati na klopu pred odlazak na Kališ, kako bi imala veće šanse za pobedu.
Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

Red Bull SoundClash - Lepa Brena i Senidah

© Predrag Vučković

Brena se podsetila saveta kojim se vodi i danas, a koji joj je dao pokojni legendarni klarinetista Boki Milošević - "Samo dobro uvežbana improvizacija je dobra improvizacija!"
Na pitanje o tremi, Brena je sa opravdanim pouzdanjem rekla da decenije karijere nisu slučajno iza nje. Očigledno je da svemu pristupa ozbiljno, a da je svesna veličine projekta i da se uveliko priprema. Biće odvojenih proba sa bendom, pa i zajedničkih i raduju se svemu što dolazi. Da bi jedno veče stale pred publiku, provešće pre toga mnogo mnogo mnogo sati na bini.
"Bićemo spremne! Ovakva vrsta koncerta zahteva pripremu, a pripreme su u toku!"
Lepa Brena i Senidah
Ukoliko ste se pitali kada je Lepa Brena poslednji put imala tremu, bilo je to pre mnogo vremena kada je samo sanjala kontrolni iz matematike... Neverovatan šoumen je i ako smo ovo dobili na konferenciji za novinare, samo možemo da zamislimo šta će nam sve dati kada stane na impozantnu binu Red Bull SoundClasha.
Ulaznice su u prodaji putem Cooltix-a, Gigstix-a i Tickets.rs.