HiddenBg
© HiddenBg
Music

Dva house producenta iz Beograda

I Memet i lelú su period izolacije iskoristili da završe svoja odlagana izdanja.
Piše: Vojkan Bećir
Objavljeno:
Više puta su bili na istim žurkama, pa nema razloga da se Memet i lelú ne nađu u istom tekstu povodom izdanja koja su nam ponudili nedavno!
Memet je Miroslav Vladisavljević. U prethodnih godinu dana, možda ste na nekom feedu zakačili njegove singlove “Fiji Mountain”, “Supplier” ili “Pressure”. Najviše šansi za to imala je traka “Spaced Out City” koja se našla i u fimu "Normalna priča" Gordana Kičića.
Sada je tu “After All”, debitantski EP koji objavljuje u saradnji sa Kišobranom i Pop Depresijom, što ga čini dostupnim na svim digitalnim platformama za slušanje i preuzimanje muzike. Na Bandcampu možete uraditi to potpuno besplatno, ali i platili ukoliko želite da podržite umetnika.
Tu su tri nove pesme “Runnin'”, “68%” i “Body Language”, koje su prema opisu autora svojevrsni miks elektro-house-funk-disco muzike. Inspiracija za ovo izdanje stiže direktno iz lokalnog podzemlja i živopisnog noćnog života, iako je on sad sveden na sentiment.
lelúje nešto verziraniji i iskusniji. Ima brojna izdanja od kojih neka, zahvaljujući profilisanim YouTube kanalima, zarađuju impresivan broj strimova.
Na poslednjem izdanju, Luka Knežević je radio oko godinu dana jer su se često preplitale privatne obaveze. Kaže da ovog puta nije želeo da se ograničava i sebi dozvolio da spoji više žanrova, ali da mu je ta sloboda bila neophodna kako bi u jedno spakovao dug period.
Izdanje "Stories from the Self" takođe možete pronaći na Bandcampu, a ono krije pet traka: "Bellasi", "Hey La", "Pom Dat", "You'll Never Know" i "Love Season".