Hit the track in GT Sport
© Polyphony Digital
Games

Gaming - Najbolje trkačke igre prošle decenije

Zaroni u prošlost i saznaj koje su to najbolje trkačke igre prošle decenije.
Piše: Red Bull
Objavljeno:
Poslednjih 10 godina bilo je neverovatno doba za trkačke video igre: mnoge su se odlično razvijale, a na tržištu su svanuli originalni i ambiciozni naslovi. Bile su to najbolje godine za svakoga ko ima volan kao dodatak računaru ili konzole. Zato, zaronimo u prošlost i prisetimo se najboljih trkačkih igara u poslednjih 10 godina.

Forza Horizon 4

Playground Games, Xbox One, PC
Forza Horizon 4 zasigurno zaslužuje da stoji na postolju najboljih trkačkih video igara. Ovo ne iznenađuje ljubitelje sage, jer su različita izdanja Forza Horizon uvek iznova dokazala da mogu ponuditi novi i detaljan pristup. Četvrta epizoda apsolutna je pobednica zbog neprestanog razvitka i uticaja na scenski i igrački aspekt.

Mario Kart 8

Nintendo, Wii U, Switch
Malo je programera savladalo to što su uspeli u Nintendu kad je reč o karting igrama. Mario Kart uvek je ostao na vrhu, a ni Crash Team Racing niti Team Sonic Racing nikad nisu uspeli da ponove njegov uspeh. Uprkos tome, Nintendo nikad nije prestao s inovacijama, dodajući poboljšanja sa svakim novim izdanjem. Sjajni modovi za više igrača samo su šlag na torti...

DiRT Rally

Codemasters, PC, Mac, PS4, Xbox One
Reli igre izgubile su svoj smer nakon 2010. godine - propast Kolina Mekrea ostavila je veliku prazninu u industriji i uprkos nekim zabavnim eksperimentima, morali smo da čekamo 2015. godinu. Tek tad je Dirt Rally vratio brend u onaj realizam koji se obožavateljima toliko sviđao, a sastojao se od izazova koji su mogli zadržati i najbolje virtualne vozače zalepljene za stolicu satima i danima. Ali, momci iz Codemastersa nisu samo objavili neverojatan proizvod, već su ga dugo vremena podržavali ažuriranjima i sadržajima, čineći ga kraljem relija u svim pogledima.

Assetto Corsa

505 Games, PC, PS4, Xbox One
'Made in Italy' poznata je izreka u celom svetu, a zahvaljujući Kunos Simulazioni poznata je i u onom trkačkom. Assetto Corsa rezultat je mukotrpnog rada male ekipe programera koji toliko vole trke da su izgradili studio iznad trkališta. Njihov mali dragulj stvoren je na računaru, ali s vremenom je uspeo da pređe na konzole. Napravili su i nastavak i omogućili upotrebu virtual rialitija.

Gran Turismo 6

Polyphony Digital, PlayStation 3
Videoigra Polyphony Digital uvek se vodila principom 'manje je više'. Ipak, fokus je bio na savršenom igranju i grafičkim detaljima. Međutim, s GT6 nešto se promenilo u dotadašnjoj filozofiji, a entuzijasti su bili iznenađeni kad su pronašli 120 novih vozila, puno novih staza i mogućnost nadmetanja u novim kategorijama, poput NASCAR-a.

Forza Motorsport 7

Turn 10 Studios, Xbox One, PC
Trka za audiovizualnim realizmom uvek je bila opsesija za Forzu i njenu referentnu platformu: Xbox One X. Sedmo poglavlje radi sa 60 sličica u sekundi s matičnom razlučivošću 4K i Full HDR-om, što znači da dinamički vremenski sastav nije da pronađe bolju postavku za sve koji poseduju Microsoft konzolu.

F1 2019

Codemasters, PC, PS4, Xbox One
Codemasters već godinama verno prikazuje doživljaj bolida Formule 1, tako da ovde možeš pronaći sve što tražiš. Međutim, ako želiš iskusiti ono najbolje, preporučujemo da nadogradiš F1 2019, jer nudi drugačiji i zanimljiviji način igranja, deo posvećen multiplayeru konačno je u središtu pažnje, ali tu su i sva ažuriranja koja fanovi traže.

The Crew 2

Ubisoft, PC, PS4, Xbox One, Google Stadia
Kad se umoriš od igranja realističnih igara koje ne ostavljaju mesta greškama i želiš da se opustiš uz nešto izvan okvira, pruži priliku ekipi Crew 2. Na automobilima, motociklima, avionima i brodovima bićeš bačen usred nezamislive akcije. Očito igra daje najbolje od sebe kad se igra s prijateljima, a ako još nisi isprobao, možeš je pronaći na novom servisu Google Stadia, posvećenom strimingu video igara.

VIŠE IZ GAMING SVETA: