Flugtag

Obišli smo Red Bull Flugtag ekipe - Ko to najavljuje let preko cele Ade?

© Bogdan Kosanovic / Red Bull Content Pool
Dugo su se ekipe spremale za Red Bull Flugtag - neke su nam dozvolile da zavirimo u radionicu i pogledamo šta će nam prirediti na Adi Ciganliji 30. juna!
Piše: Bojan VinulovićObjavljeno:
Više od 30 ekipa će poleteti u beogradsko more u nedelju 30. juna od 15 časova, a veliko olujno nevreme viđeno 23. juna dalo im je još nekoliko dana "fore" da usavrše svoje letelice posle odlaganja.
Sudeći po onome što se moglo videti, elana, ideja i timskog duha nije manjkalo, pa ni bombastičnih najava - bilo je timova koji konkurenciji "prete" letom do Surčina ili Obrenovca.
To važi i za momke ispred tima GVO, koji su otkrili šta konkretno predstavlja letelica možda i najjednostavnijeg imena na Red Bull Flugtagu.
- Predstavljaće metaforično čoveka koji nosi veliki teg i stoji na velikom teretu. A zašto teg? Pokušavamo da prikažemo metaforu borbe kroz život i napora koji nas čeka kroz život, predstavlja i naš napor kao arhitekta, u želji da poletimo. Nismo se pojavili 2013, imali smo plan i mnogo više obaveza od planova, pa smo morali na samom početku da odustanemo - kažu momci iz GVO, uz opasku da će možda morati da slete u Surčin.
Ekipa Tenkamikaza je rešila da poleti u drugom smeru, što prilično ambiciozno najavljuje.
- Mi smo "Potpisani", naša letelica se zove Tenkamikaza, sastoji se od tenka i letelice zvana kamikaza. Za takmičenje smo čuli preko sajta, drugar je naišao na igricu koju je odigrao, potom smo se spontano prijavili. Oblik tenka je šablon, tenk je iz Drugog svetskog rata, a cilj je da krila deluju kao soko iz ptičje perspektive - trebalo bi da leti do Obrenovca!
Za crni humor na Adi Ciganliji biće zaduženi Topalovići, ekipa inspirisana antologijskim "Maratoncima".
- Pravimo leteći sanduk za Red Bull Flugtag. Naš leteći sanduk napravljen je od najkvalitetnijeg drva pronađenog u okolini, biće obloženo platnom i stiroporom. Naša letelica će preleteti 79 metara, sve ostalo je gratis - naravno da ćemo biti pobednici na kraju!
Nema sumnje, neće biti lako izabrati ekipu za navijanje, a sve timove i letelice možeš pogledati na zvaničnom sajtu Red Bull Flugtaga.
Vidimo se na Adi!