Red Bull Fortmaster
© Ivan Pantić

Red Bull Fortmaster - Otvorene kasne prijave za spektakl na Kališu

Potpuno novi događaj pod imenom Red Bull Fortmaster poziva sve avanturiste na jedinstvenu trku sa preprekama u centru prestonice, na Beogradskoj tvrđavi.
Piše: Red Bull
Objavljeno:
Iako originalno najavljen kao dvodnevni događaj, Red Bull Fortmaster će ipak trajati jedan dan i održaće se već najavljenog 22. maja na Beogradskoj tvrđavi. Usled ove promene odlučeno je i da će se nakon kvalifikacija održati polufinalna i finalna runda, bez četvrtfinala kako je inicijalno najavljeno. Odluka je doneta u konsultaciji sa takmičarima, partnerima i trkačkom zajednicom kako bi svi avanturisti širom Srbije mogli da posete događaj u prestonici i testiraju svoju spremnost u okviru jednodnevnog takmičenja.
Do petka (30. aprila) u ponoć se za Red Bull Fortmaster trku sa preprekama registrovalo preko 650 individualnih takmičara i 20 timova iz Srbije, regiona i šire.
Kotizacije za prvi Red Bull Formaster dostupne su trenutno kao kasne prijave – 3.490,00 RSD je visina kotizacije uplaćene u periodu od 11.05.2021. godine do 15.05.2021. godine u 23:59.59h ili do isteka zaliha od ukupno 100 raspoloživih kotizacija za kasni period prijava po učesniku. Timski, visina kotizacije je 13490 RSD.
Red Bull Fortmaster
Red Bull Fortmaster
Na prvom Red Bull Fortmasteru Beogradska tvrđava će ugostiti takmičare koji će na svaki mogući način pokušati da se izbore sa stazom dužine 3,5 kilometara prošaranom sa 15 jedinstvenih prepreka. Na ovoj sprint distanci takmičari će prolaziti kroz vodu, blato i druge prepreke, tako simulirajući osvajanje tvrđave. Pošto osvajanje Kalemegdana nikad nije bilo lako, nemojte da vas zavara kratka staza. Svi prijavljeni takmičari će se kroz jednu kvaifikacionu trku boriti za svoje mesto u polufinalnom i finalnom krugu takmičenja. Uz snagu, brzinu i spretnost, taktika će takođe igrati važnu ulogu u osvajanju tvrđave, kao u vreme vitezova i njihovih slavnih pohoda.
Svi oni koji dođu do samog cilja, koji će se simbolično nalaziti kod čuvenog spomenika Pobednik, kući će poneti i prvu u nizu Red Bull Fortmaster medalja, dizajniranih specijalno za ovu priliku. Učesnici sva četiri događaja u Red Bull Fortmaster seriji trka će 2024. godine moći da spoje sve četiri medalje u jedan unikatni trofej i tako postanu ultimativni osvajači tvrđava - Fortmasteri.
Trka na Kališu je samo prva u nizu od četiri trke koje za cilj imaju osvajanje različitih tvrđava po Srbiji. Sve ljubitelje posebnih izazova ovog tipa koji su kombinacija trčanja, snage i spretnosti očekuje poduhvat osvajanja po jedne spektakularne srpske tvrđave godišnje, u periodu od 2021. pa sve do 2024. godine.
Red Bull Fortmaster je otvoren za sve one koji žele da iskuse jedinstvenu i nesvakidašnju avanturu u centru prestonice. Nakon rasprodate early bird promocije, i regularne kotizacije, trenutne kotizacije za prvi Red Bull Formaster dostupne su trenutno kao kasne prijave – 3.490,00 RSD je visina kotizacije uplaćene u periodu od 11.05.2021. godine do 15.05.2021. godine u 23:59.59h ili do isteka zaliha od ukupno 100 raspoloživih kotizacija za kasni period prijava po učesniku. Timski, visina kotizacije je 13490 RSD.
Informacije o događaju možete pronaći na redbull.com/fortmaster