Pogledaj video1 min
esports

Red Bull Solo Q - Otvorene prijave za poslednji termin kvalifikacija

Želiš li da postaneš srpski i svetski šampion u League of Legends? Red Bull Solo Q pruža ti priliku da doživiš nezaboravno iskustvo u omiljenoj igri!
Piše: Red Bull
Objavljeno:
Prošlogodišnji Red Bull Player One okupio je čak 25.000 amaterskih igrača iz 29 država u borbi za svetski tron, a Srbiju je sjajno predstavljao Igor Ognjenović (Flying Dutchman), došavši do Top 8 i na putu do titule zaustavio ga je budući šampion, Kanađanin Jumong.
Ovaj put, možda ćeš baš ti imati priliku da nadmašiš Flying Dutchmana na novom turniru, pod novim imenom, Red Bull Solo Q - otvorene su prijave za poslednju od osam nedelja kvalifikacija.
I ovaj put, turnir donosi klasičan duel 1v1, pravila su jednostavna - prvi igrač koji dođe do 100 cs-a, sruši kulu ili uzme first blood je pobednik.
Pobednici nacionalnih finala plasiraće se na regionalno ili svetsko finale, a za one koji ne iskoriste prvu šansu, organizovaće se dodatne internacionalne onlajn kvalifikacije kao "last chance" opcija.
Takođe, u partnerstvu sa League of Legends Global Esports Events, pobednik Red Bull Solo Q dobiće šansu da bude deo 2020 League of Legends All-Star eventa!
Tako će šampion imati priliku da bude deo velikog događaja na kom će moći da upozna najveće esports zvezde i strimere i posećuje ekskluzivne žurke, poput sjokz, koja je brend ambasador Red Bull Solo Q.
Prvi Red Bull Solo Q kvalifikacioni turnir održan je u Irskoj u aprilu, a sada je na red došla i Srbija - na kvalifikacionim turnirima mogu učestvovati svi koji imaju 16 godina i više, sa prebivalištem u Srbiji, važećim pasošem i ne bave se gejmingom profesionalno.
Po sličnom principu kao i prošle godine, kvalifikacije će se u Srbiji održati kroz osam kvalifikacionih turnira sa po 256 učesnika, u sledećim terminima:
Onlajn kvalifikacije #1 – 20. jun - pobednik je prošlogodišnji šampion Igor Ognjenović, pod novim nickom SKORPIONmatori
Onlajn kvalifikacije #2 – 27. jun - pobednik je Boško Perović, pod nickom bosko
Onlajn kvalifikacije #3 – 4. jul - pobednik je Stefan "bae jera" Jeremić
Onlajn kvalifikacije #4 – 11. jul - pobednik je Luka Marić FROMENXD
Onlajn kvalifikacije #5 – 18. jul - pobednik je Luka Hladik Migi
Onlajn kvalifikacije #6 – 25. jul - pobednik je Vuk Pećanac pod nickom Brko Bosanac
Onlajn kvalifikacije #7 – 1. avgust - pobednik je Petar Jevtić pod nickom Nebojša
Nakon kvalifikacija, održaće se i finale, na kom će Srbija dobiti pobednika i putnika na svetsko finale, koje će se pred kraj 2020. godine održati u Nemačkoj.
Takođe, napominjemo da je moguće prijaviti se na više turnira - ukoliko ne iskoristiš svoju šansu na prvom turniru, možeš probati da konkurenciju prevaziđeš u narednom terminu, poslednja šansa je dodatni internacionalni onlajn turnir na kraju.
PROČITAJ JOŠ IZ RED BULL SVETA: