The Doodle Bull
© Red Bull Content Pool
F1

The Doodle Bull - Kad se spoje umetnost i Formula 1!

Specijalne i jednokratne livreje su sinonim za Formulu 1.
Piše: Red Bull
2 min readObjavljeno:
Ovog puta Oracle Red Bull Racing se udružio sa međunarodno priznatim umetnikom Mr Doodleom kako bi kreirali ručno nacrtanu jedinstvenu livreju – The Doodle Bull – na kultnom RB14.
Mister Dudl, inače poznat kao Sem Koks, britanski je umetnik koji je postao slavan 2017. godine i od tada je nacrtao celu svoju kuću dok je osvajao svet umetnosti. Sada je skrenuo fokus na Formulu 1, nakon što je pozvan da crta Oracle Red Bull Racing RB14.
Utisnuo je svoj prepoznatljiv stil preko celog izložbenog automobila, usput, Mister Dudl je ostavio samo jedan prostor prazan. Pozivanje timskih vozača Serhija 'Čeka' Peresa ​​i dvostrukog svetskog šampiona Maksa Ferstapena se tu podrazumevalo, da njihov potpis bude završni pečat.
I sve ima humanitarnu notu - aukcija za ovo remek delo i miks umetnosti i automobilizma trajaće tri nedelje, a profit od prodaje Doodle Bull-a će biti podrška zvaničnoj dobrotvornoj organizaciji Oracle Red Bull Racing: Wings for Life. Aukcija traje do 24. februara i detalje možete pogledati ovde.
Šta je Red Bull Doodle Art?
Red Bull Doodle Art spaja umetnost i tehnologiju, pruža priliku da svoj doodle, bilo digitalni ili na papiru, pošalješ u svet. Prijavi se danas, istraži svoj kreativni potencijal i može se desiti da baš tvoj doodle predstavlja Srbiju u Amsterdamu na svetskom finalu!