Dušan Petković Ryuzaki
esports

INTERVJU - Ryuzaki, Z10 ESHARK: Počeo sam s fudbalom, ali je LoL glavni

© Z10 ESHARK
Dušan Petković Ryuzaki, jungler ekipe Z10 ESHARK, ocenio je dosadašnji tok sezone u EBL, u kojoj je njegov tim među favoritima za tron.
Piše: Red BullObjavljeno:
Osma EBL sezona je u jeku, a CR4ZY i Z10 ESHARK dele drugo mesto sa učinkom 5-2. Očekuje se žestoka borba za plej-of pozicije i titulu, a Ryuzaki veruje da će se ekipa pokazati na najboljem nivou kada bude najbitnije.
Uz to, palo je podsećanje na gejmerske početke, prve igre i neke od najdražih karijernih pobeda.
Kako ocenjuješ dosadašnji tok sezone?
- Moglo je biti bolje, ali bitno je ući u plej-of, u bo5 seriji bolji tim bi trebalo da pobedi.
Pored LoL-a, postoje li još neke igre kojima si posebno posvećen?
- Volim da igram CSGO, ali dok traje sezona, samo sam posvećen League of Legends-u.
Koja je prva igra ili konzola koje se sećaš i koju si igrao?
- FIFA 06, sa ocem i njegovim drugarom, od tada sam krenuo da igram igrice i razvio taj takmičarski duh.
Kako je tekao tvoj put do profesionalnih voda i Z10 ESHARK?
- Kao i svaki drugi igrač, u početku sam igrao ''for fun'' dok nisam postao dovoljno dobar i krenuo da igram turnire, od tog trenutka bilo mi je samo bitno da postanem što bolji igrač i da igram u što boljim timovima i na kraju sam završio u Z10 ESHARK-u.
Mnogi u esportu su posvećeni i klasičnom sportu i održavanju forme, ili radu na nečemu što im može poboljšati fokus i performanse. Da li i kako ti radiš na tome?
- Ranije sam se bavio sportom dok nisam igrao League of Legends, trenirao sam fudbal dosta dugo, ali trenutno samo igram rekreativno i mislim da je bitno baviti se bilo kakvim fizičkim aktivnostima pored LoL-a.
Da li se i kako sve promenila esports scena u poslednjih godinu dana zbog aktuelne situacije?
- Srećom, esports je uspeo da nastavi sa online formatom ali oseća se posledica jer nema više LAN eventova koji su glavni deo esports scene, nadam se da će se sve vratiti u normalu što pre.
Koja karijerna pobeda ti je najdraža i zašto?
- Najdraža pobeda trenutno mi je bila u polufinalu brazilske lige kada smo pobedili HAVAN rezultatom 3-1, poslednji gejm sam igrao gravesa koji mi je omiljeni champion i taj gejm mi je najdraži jer sam igrao jako dobro, i pored toga, napravili smo dobar rezultat protiv tima koji nismo uspeli da pobedimo nijednom tokom regularnog dela sezone.
Koga najviše ceniš od rivala ili od gejmera sa globalne scene i zašto?
- Trenutno nemam neke rivale, uglavnom se fokusiram na sebe i svoj gameplay ali što se tiče najboljih junglera na svetu, naravno da cenim igrače kao sto su Tarzan, Canyon, pa čak i igrače koji ne igraju moj role, kao sto su Rookie i TheShy, ti igrači jednostavno igraju igricu na skroz drugom nivou.
Šta smatraš najvećim podvigom na esports sceni kada su u pitanju učesnici sa balkanskog prostora?
- Definitivno uspeh Kliktech-a na EU Masters-u je bio po meni najveći podvig, ne samo zbog rezultata kojimje iznenadio celu Evropu već i nivo igre koji su pokazali, ta ekipa je bila najbolja ekipa koja je došla sa Balkana i nadam se da će neko moći da im parira uskoro.
PROČITAJTE JOŠ IZ RED BULL SVETA: