Is Red Bull een duurzame onderneming?

Om dranken te produceren heb je sowieso energie en grondstoffen nodig.

Elke drankenproducent heeft bijgevolg een verantwoordelijkheid tegenover het milieu. Bij Red Bull komen we die na door in elke fase van de productcyclus de nadruk te leggen op duurzaamheid. We besparen grondstoffen en energie door alle technische en logistieke processen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. En het spreekt vanzelf dat we constant streven naar beter in alles wat milieu en duurzaamheid betreft.

Er zijn heel wat redenen waarom we voor aluminium drankblikjes kiezen. Ten eerste zijn ze één van de weinige verpakkingsmaterialen die volledig recycleerbaar zijn. Meer zelfs: ze kunnen een onbeperkt aantal keren worden omgesmolten zonder in te boeten aan kwaliteit. Ecologisch is dat een cruciaal voordeel, want een aluminium drankblikje recycleren kost ongeveer 95% minder energie dan een nieuw produceren. Ten tweede verlagen de compacte, handige vorm en het lage gewicht van het Red Bull-blikje de CO2-uitstoot tijdens het transport.

Bij de productie blijven we steeds meer van de energie die we gebruiken uit hernieuwbare bronnen halen. Momenteel zitten we aan zo'n 80%. We hebben onze transportafstanden kunnen minimaliseren dankzij ‘wall-2-wall’-productie: we produceren en vullen Red Bull-blikjes op dezelfde locatie. Zo sparen we elk jaar 12 miljoen kilometers met een vrachtwagen uit (ongeveer 10.000 ton CO2). Daarnaast geven we natuurlijk zoveel mogelijk de voorkeur aan klimaatvriendelijke vervoerswijzen.

Meer informatie over de initiatieven van Red Bull rond duurzaamheid vind je hier:

Meer uit de wereld van Red Bull

PreviousNext

Help

FAQ

Vraag & Antwoord

CONTACT

Jouw connectie met Red Bull

Stel je vraag