Šta je unutra

Red Bull Sugarfree Sastojci

Red Bull vitalizes body and mind

Kofein

Do danas, kofein se prirodno nalazi u više od 60 biljaka i hrani kao što je kafa, čaj i čokolada.

Jedno od osnovnih svojstava kofeina na ljudski organizam je njegovo stimulativno svojstvo na kognitivne funkcije. Kofein pomaže u poboljšanju koncentracije i povećava budnost.

Jedna limenka Red Bulla od 250ml sadrži 80mg kofeina.

Da li ste znali?

Jedna limenka Red Bulla od 250ml sadrži 80mg kofeina, otprilike istu količinu kao i jedna šoljica kafe.

Red Bull Energy Drink

80 mg

PO 250ML

Cola

~28 mg

PO 250ML

Filter Kafa

~113 mg

PO 250ML

Instant Kafa

79 mg

PO 250 ML

Kakao Napitak

6 mg

PO 250 ML

Crni Čaj

~57 mg

PO 250 ML
Source: IFIC (2008 & 2015), EFSA (2015)

B vitamini

Vitamini su esencijalni mikronutrienti koji su neophodni za održavanje normalnog funkcionisanja organizma.

Postoje dve vrste vitamina: rastvorivi u mastima i rastvorivi u vodi. Red Bull sadrži vitamine rastvorive u vodi. Vitamini rastvorivi u vodi se ne skladište u organizmu kao vitamini rastvorivi u mastima. Umesto toga, cirkulišu krvnom plazmom, a sve što organizam ne iskoristi, biva izbačeno. Red bull sadrži B-grupu vitamina rastvorive u vodi, niacinamid (vitamin B3), pantotenska kiselina (vitamin B5), vitamin B6 i vitamin B12, koji se nalaze u Red Bullu.

Ovi vitamini B grupe doprinose normalnom funkconisanju metabolizma, kao što je izgradnja i razgradnja ugljenih hidrata i proteina i učestvuju u normalnom funkcionisanju mentalnih procesa (pantotenska kiselina) i smanjenju umora (niacin, pantotenska kiselina, B6, B12).

Štaviše, B vitamini igraju centralnu ulogu u mozgu; učestvuju u normalnom funkcionisanju nervnog sistema.

Moreover, B-group vitamins play a central role in the brain. They contribute to the normal functioning of the nervous system.

Taurin

Taurin je amino kiselina, koja se prirodno nalazi u ljudskom telu i prisutna je u dnevnoj ishrani. Uključena je u velikom broju bioloških procesa.

Taurin se u velikoj koncentraciji nalazi u mišićima, mozgu, srcu i krvi. Osoba teška 70 kg ima u proseku 70 g taurina u svom organizmu. Drugim rečima, osoba od 70 kg već prirodno u svom organizmu ima 70 puta količine taurina koji sadrži jedna limenka Red Bull Energy Drink-a.

Taurin se takođe nalazi u različitoj hrani kao što su školjke, riba, živina i dečije mleko u prahu.

Da li ste znali?

Ljudsko telo sadrži 70 puta više taurina od jedne limenke Red Bull-a od 250ml.

Red Bull Energy Drink

1 x

Ljudsko Telo

Fit the occasion.

70 x

PO 25O ML
Source: IFIC (2008 & 2015), EFSA (2015)

Aspartam i Acesulfam K

Acesulfam K je bezkalorijski zaslađivač. Koristi se širom sveta u preko hiljadu različitih proizvoda, uključujući pića i hranu poput žvakaćih guma, mlečnih proizvoda, peciva itd.

Aspartam je niskokalorijski zaslađivač koji se proizvodi sintetički. Koristi se širom sveta u preko 5.000 različitih proizvoda (kao što su bezalkoholna pića, jogurti, slatkiši, žvakaće gume itd.).

I aspartam i acesulfam K imaju izvrsne sigurnosne karakteristike. Brojne naučne studije pokazuju da su ove supstance sigurne za upotrebu kao sastojci za zaslađivanje.

Bezbednost korišćenja ovih zaslađivača ocenjivala su regulatorna tela širom sveta (npr. FDA u SAD-u). Zdravstvene institucije oslanjaju se na procene bezbednosti nezavisnih, naučnih, savetodavnih tela kao što su Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA), Agencija za hranu i lekove SAD (FDA) i Zajednički FAO/WHO ekspertni odbor za aditive hrani (JECFA).

Alpska Voda

Prirodno, voda je ključni sastojak Red Bull-a.

Voda koja se koristi u Red Bullu je sveža Alpska voda najvišeg kvaliteta, koja dolazi sa izvora u blizini proizvodne fabrike u Austriji i Švajcarskoj. Ovaj region, Alpi, je poznat kao jedan od najvećih svetskih rezervoara sveže vode, u kojem vode ima u obilnoj količini i konstantno se prirodno dopunjava.

Iz tog razloga, kako bismo osigurali premijum kvalitet širom sveta, Red Bull se proizvodi u austrijskim i švajcarskim Alpima.

Wiiings for every taste

Podrška

Q&A

Pitanja & Odgovori

KONTAKT

Tvoja konekcija sa Red Bullom

Izaberi odgovarajuću kategoriju iz menija i tvoj zahtev će biti prosleđen pravoj osobi.

Kontaktiraj nas

Više od Red Bulla